perjalanan hidup kami

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

cahaya mata kami

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, June 2, 2013

barang baekkk punyer...

kali ni ummi nak review pasal barang pulak la..
2 minggu lepas ummi ada wat pembelian secara online..beli beberapa barang..
ummi pay by online hari isnin... hari rabu baru pos.. dia kata dalam 1-2hari brg smpai..oke x pe.. tgok2 hari khamis dah sampai... tapiiiii time tu ummi tengah mandikan najihah..so x dengar la posmen mai rumah ( mmg x dengaq la dia bunyi hon ke panggil ke ape..tp pintu ummi tutup time tu )..so posmen tu tinggalkan kad bgtau amik di pejabat pos tasek gelugor hari isnin.. ( tapi ummi x tau pon kata depa tinggalkan kad.. maklum la bru berjinak2 dgn online ni..) oke hari jumaat cuti wesak.. so hari sabtu ummi kol pejabat pos.. depa kata pekerja2 pos laju semua cuti.depa p KL semua mtk tunggu hari isnin..ok fine.. ummi pon dgn sbaqnya menunggu posmen tu..tunggu punya tunggu punya tunggu x timbul2..ada la posmen pakai baju merah lalu tp x benti pon hantaq brg..ummi tipon lg pej pos.dia bg no posmen..umi tipon posmen tu kata x dak pon brg p rumah ummi.. dia kata ada kad depa letak dlm tong pos mungkin..oke x pa...aritu dh ptg my laki ummi ni x sempat p.. maka esoknya kami p la hari selasa... p la hari selasa tengok2 pejabat yg pos laju tu tutup ja semua..x dak org pon..haiii ni yg nak marah nie..cuti lg ka.. ka pakat curi tulang..huh...x dpt la nak amik brg..
oke fine...
esoknya hari rabu.. pagi2 sbelum p keja my laki ummi p la amik...taraaa dah dapat barang...lamanya nak dapat brg..( akibat org poslaju suka bercuti kot

brg pa ummi beli nie...???

ni ha.. brestpump.. ummi skrg ni semangat nak menyusukan si hero ummi secara full.. x mau cmpur2 formula milk..InsyAllah..( doa2 la moga ummi berjaya okey..)
ummi pilih brestpump unimom.. pasai dia murah..ofkos la kan..x mampu eden nak beli mahal2 mcm medela, spectra ka apa segala bagai.. walaupon ada keinginan yg memuncak2..huhu..
 ummi beli yg manual ja.. gambaq ek?? heeee ummi x dak camera la nak tgkap2 gmbaq.. search sendiri bley x? hehe.. ala yg pemegang dia warna pink tue..

huh kecian lak nk kena search sendiri.. meh ummi tepek jugak gambar copy dr web org meniaga..



ha camtu la rupanya... ala2 medela harmony dan avent manual jugak rupernyer..

apa yg ummi nak cita nie.. best la jugak pakai brestpump ni.. x sakit..lembut ja.. ada silicon yg dok urut2 aerola kita lembut.. bila pakai manual ni leh la ikut suka ati kita ja nak pump kuat2 ka cepat2 ka slow2 ka x mau pump langsung pon xpa..hehe.. yg penting murah dan berbaloi... tp nak tau tahan lama mana kena tunggu ummi review 2 3 tahun lg la..ekeke

lg plak part dia x byk yg nk kena pasang n buang..so mudah nak bawak kemana2 dan nk pasang..pastu mudah juga nk mencucinya.. sesuai jugak nk tukaq botol susu sebab sesuai dgn kbyakakan botol yg kpala kcik la..

oke la itu ja kot ummi nak cita..saja ja la.. selain brestpump tu ummi beli skali warmer jenama autumz.ice pack dan cooler bag.. tp semua tu x try guna lg..so x leh review la oke ke x kan2..
nanti2 la ummi review.. InsyaAllah.. ummi x janji tau...

stakat tu dulu ya.. wassalam..tata titi titu... ---;<@

Saturday, June 1, 2013

We Are Back

We Are Back...
lamanya menyepi kan2...
ingat nak stop je menulis blog nie..tapi tetiba rasa mcm rugi la plak...
benda alah ni la nanti akan jd kenangan utk kami sekeluarga...kan..kan..
nanti najihah dah pandai baca boleh la jugak tengok dan baca apa yg ada dlm blog nie.. mungkin bleh tolong update sekali....

*****

kami sekarang dah berempat..
dengan muncul seorang lagi hero dalam keluarga kami..
so dah seimbang.. 2 vs 2...hehe

gambar berempat xdak lg..so letak gambar baby boy dulu la.. header blog dah letak kakak dan adik..



ni la heronya..keluar2 dah 3.98 kilo... ni gamabar 2 bulan dah 6.6 kilo..jenuh mendukungnya..huhu..lama2 naik muscle la lengan ummi ni..

okey la..nanti ummi update cerita2 terkini..InsyaAllah...

wassalam...--;-<@